2011. február 28., hétfő

Videó önéletrajz, mint lehetőség

Ígértem, leírom, hol tartom jónak a videó önéletrajzot.

Vannak olyan munkakörök, ahol jó, ha az illető munkavállaló több dologhoz is ért. Például el tud készíteni egy multimédiás alkalmazást, vagy esetleg weblapot készít, netalán vezetői prezentációkat, hol szintén többféle médiumot kell használnia.

Azt is tudjuk, hogy nem kell verébre nagyágyúval lőni, tehát, ha megvan a tudás, akkor szerényebb felszereltség mellett is elkészíthető egy videó önéletrajz.

A mai fényképezőgépek szinte mindegyike tud mozgóképet rögzíteni hanggal. Ha van egy videó vágó szoftver, akkor meg is lehet vágni a filmet.

Ha a jelentkező egyedül, vagy kis segítséggel elkészít egy ilyen bemutatkozó filmet, amiben persze elmondja, hogy a film saját munkája, akkor máris bemutatott valamit a tudásából. Méghozzá a gyakorlatban, nem csak beszélt róla. Tekinthetjük egyféle referenciamunkának is.

Régebben létezett a multimédia-fejlesztő képzés. Nagy gond volt, hol talál magának munkát az ott végzett fiatal. Például egy multimédia-fejlesztő nagyon szépen be tudja mutatni tehetségét, szakértelmét, ha egy videó önéletrajzot készít, melyben megmutatja eddigi munkáit is.
Sőt, az egész önéletrajz egy kis multimédiás alkalmazásként is elképzelhető. (Így újabb szoftverek ismeretét tudja bemutatni.)

Olyan helyen tartom jónak a videó önéletrajzot, ahol már maga a megjelenés (videó) is az illető szakmával áll kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések: