2011. június 6., hétfő

Elképzelt hirdetés, és a jelentkező

Tudom, hogy mindenki konkrét mintát szeret látni, nem csak általános tanácsokat. Meg kell mondanom, hogy nem volt könnyű kitalálni egy hirdetést, amire egy elképzelt jelentkező önéletrajzát és kísérőlevelét elkészítettem.
A hirdetés nem is teljesen jó, mert ennél sokkal többet is lehetett volna feltételként írni, és írhattam volna mézesmadzag jellegű részeket is bele. De nem az a lényeg, hogy milyen a hirdetés. Szerintem csak annyiban érdekes most, hogy nagyjából lássuk, milyen munkakörre jelentkezik az illető.

A hirdetés "kivonata":

Termelő vállalat, vidéki gyárába keres termelési igazgatót.
Egyetemi végzettség, minőségirányítási gyakorlat és elméleti tudás elvárás, ugyanúgy, mint a több mint 10 éves szakmai gyakorlat. A pályázónak vállalnia kell a vidéken lakást is, hiszen munkaidején kívül is bármikor szükség lehet rá.

Elvárás az angol nyelvismeret is, valamint a vezetői tapasztalat.
Érdeklődni itt meg itt lehet, pályázatokat várják.

Nagyjából ez a lényeg.
A hirdetést nem a vállalat adta fel, hanem egy munkaerő kiválasztással foglalkozó céget bízott meg.

Erre a hirdetésre jelentkezett Tom barátunk, akinek önéletrajzát és kísérőlevelét le lehet tölteni.

Az önéletrajz itt van, a kísérőlevelet pedig innen lehet letölteni.


A hirdetés és a pályázat egyaránt kitalált, mintaként szolgál.

Az önéletrajz és a kísérőlevél is 1-1 lehetőséget mutat be. Az illető vezető beosztásban dolgozott, tehát több és látványosabb eredményről tud beszámolni.

Amit érdemes megfigyelni az önéletrajzban: iskolai végzettségek és szakmai tapasztalok leírása, valamint az egyéb képességek, készségek, és a jelöltre nézve pozitív kicsengésű dolgok megjelenítése. Az önéletrajz 2 oldalas, a 2. oldalon is látható az, kinek az önéletrajza, és az is, hogy ez egy 2 oldalas dokumentum 2. oldala.
Fontos, hogy ha több oldalas az önéletrajz, minden oldaláról meg lehessen állapítani, kinek az önéletrajza.

A kísérőlevél nem terjengős, benne van, honnan tud a pályázatról, mire pályázik, mire alapozza, hogy ő a megfelelő jelölt. Kiemeli a hirdetésbeli pozícióhoz hasonló tapasztalatát.

Az önéletrajzokon, amennyiben szükséges, a fényképet a jobb felső sarok környékén helyezzük el. Ha nem kérik a képet, ne küldjünk!

Nincsenek megjegyzések: