2011. június 8., szerda

Jaj, önéletrajzot kell írnom

Sokan sóhajtanak fel így mostanában, hiszen lassan véget érnek az érettségi vizsgák, most van az államvizsgák szezonja is.
Ha az iskolában kellett is írni önéletrajzot, az csak egy feladat volt, amit általában utáltak, és nem is vették komolyan. Középiskolás korban még tényleg nagyon rövid egy önéletrajz, arról nem beszélve, mekkora butaságnak tartják az elkészítését. Egyszer bizony eljön mindenkinél az az idő, amikor az önéletrajz írása már vérre megy. Na jó, nem vérre, de komolyan kell venni.

Az előző bejegyzésben van egy önéletrajz, ami pályakezdőknek jó, láthatják mit írhatnak bele, hogy többnek látszódjon.

Néhány ötlet még, mivel "dicsekedhetnek".
  • Tanulmányi verseny - akkor, ha országos versenyben az első 10-ben voltak
  • Sportteljesítmény
  • Külföldön töltött tanulmányi idő
  • Nagy felkészültséget igénylő hobbi
  • Karitatív munka
Ilyen, és hasonló dolgokat meg lehet említeni az önéletrajzban.

Ne feledjék el semmiképpen, hogy megadják azt a telefonszámot, email-címet, amin elérhetők. Ugye nem kell mondanom, hogy a tarajka@bohoc.hu vagy a decukicicavagyok@miau.hu email-címek nem számítanak a komolyak közé. Ezek helyett a névből képzett, szerényebb szolgáltatónévvel rendelkező helyen regisztráltat adjuk meg. És még egy! Tudjuk, melyik szolgáltatók hajlamosak eltüntetni a leveleket, mert spamnak tartják azokat. A gmail eléggé jónak tűnik ebből a szempontból, üzemszünet is ritkán van.
Elküldés előtt mindenképpen ellenőrizze, jól adta-e meg a nevét, címét, telefonszámát, nehogy ez legyen az akadálya annak, hogy elérjék.

Nincsenek megjegyzések: