2011. június 1., szerda

Ki legyen kreatív?

A kreatív önéletrajzról szóló bejegyzések nagy olvasottsága miatt úgy érzem, ez a téma sokakat érdekel.Nekem az a véleményem, és nem csak nekem, hogy a kreatív önéletrajzoknak megvan a helyük. És ez nem a bankvilág, a "komoly" munkahelyek.
Ha belegondolok, úgy érzem, hogy kevés helyen lehet elsütni egy kreatív önéletrajzot. Úgy szokták mondani, hogy a kreativitást igénylő munkahelyeken.
Milyen kreativitást, persze. Mert egy könyvelőnek sem árt, ha kreatív, de az ő kreativitása arra irányul, hogyan tud megoldani egy problémát, hogy tud egyszerre 3 ügyféllel foglalkozni úgy, hogy egyik sem érzi magát elhanyagolva, stb.

A kreatív önéletrajzot azokon területeken használnám, ahol az újdonságok ismeretét, a meghökkentő módszereket, megoldásokat szinte "elvárják" a munkavállalótól. Lehet, hogy elcsépelt a felsorolás, és biztos még vannak helyek, ahol ez bejön, ezért a felsorolásomat csak példának tekintsék.
Grafikus, webdizájner, web programozó, marketinges, bizonyos típusú iskolák esetében tanár, óvónő.

A legtöbb munkahelyen nem követelmény kreatívnak lenni, persze utána meg lehet siránkozni, hogy a dolgozók passzívak, nem érdekli őket semmi, nem akarnak újítani, stb.

Elképzeltem, amint olvassák az én kreatívnak szánt, művészileg összegyűrt papíron levő, piros ceruzával kiemelt soraimat...

A kreatív önéletrajz nagyon jó buli, de csak ott, ahol vevők rá a munkáltatók is.
A többi helyen esetleg mentőt küldenek értünk, vagy totálisan agyamentnek tartanak miatta, és nemhogy behívnának, hanem a portásnak megmondják, be se engedjenek, ha jönnénk.

Nincsenek megjegyzések: