2012. szeptember 14., péntek

Szeptember - önéletrajz szezon

Évek óta tapasztalom, hogy nyáron nem csak az iskolák zárnak be, hanem szinte a fű sem terem. A honlapokat, blogokat kevesebben olvassák, kevés az érdeklődő, mintha nagy, össznépi nyaralás lenne.

Augusztus végén aztán elkezdődik az élet, az iskolások már alig várják, hogy találkozzanak barátaikkal, és valami új elkezdődjön.

Akik a nyár elején fejezték be tanulmányaikat, úgy érzik, ez az utolsó nyár, ezt még ki kell használni, és nem nagyon gondolnak arra, mi lesz később.

Szeptemberben nem csak szüret van, hanem önéletrajz szezon is. Aki eddig nem írta meg önéletrajzát, az nagy sebességgel nekifog, hogy minél hamarabb szét tudja küldeni.

Ilyenkor sokan szembesülnek azzal, hogy eddig bizony nem írtak egy önéletrajzot se, sőt, nem is nagyon láttak ilyet, és fogalmuk sincs, mit írjanak, főleg hogyan.

Ha van idő, végig lehet böngészni sok honlapot, blogot, ahol leírják, milyen legyen az önéletrajz.
Sok helyen mintákkal is lehet találkozni, sablonokkal, amikbe csak a saját adatait kell beírnia, és készen is van a munka.

Ha nincs idő arra, hogy napokig csak nézelődjön, bogarásszon valaki, akkor jó, ha egy helyen megtalál mindent, amit az önéletrajzírásról tudni kell.

Azoknak készült a könyvem, akik szeretnének professzionális önéletrajzot írni, és ehhez a segítséget egy helyen keresik.
Mit írjon, hogyan formázza, milyen legyen a stílusa, képpel vagy anélkül? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések kavarognak az ember fejében, amikor először, vagy hosszabb idő után ismét önéletrajzot ír.
Minderre választ kap az

Önéletrajz – az álláskereső marketing eszköze
 
című könyv elolvasásakor.
 
 
Ha úgy érzi, a kérdéseire személyesen szeretne választ kapni, vagy önéletrajzának elkészítését profira bízná, esetleg az elkészült önéletrajzot ellenőriztetné, írjon emailt a oneletrajz.irasa kukac gmail.com címre!
 

Nincsenek megjegyzések: