2013. július 9., kedd

Önéletrajzírás ügyfél számára

Az ügyfél szó lehet, hogy nem a legjobb, de nem tudom, hogyan nevezzem azt, aki megbíz az önéletrajzának megírásával?

Már taglaltam, mennyi idő megírni egy saját önéletrajzot.
Mennyiben más az, ha nem a saját önéletrajzomat írom, hanem valaki másét.

Először is, az alapatadokat kell megkapnom. Ezeket tanulmányozom,  és általában kiderül, hogy bizonyos dolgokat nem értek, mások elnagyoltak, túl részletesek, vagy egyszerűen hiányoznak.

Ekkor levélváltás történik, ahol kérem a hiányzók pótlását, magyarázatot, egyértelműsítést, amire éppen szükség van.

Képben kell lennem ahhoz, hogy megírjam az önéletrajzot, ezért tudnom kell lehetőleg mindent, ami a pályázattal kapcsolatos.

Amikor már úgy érzem, rendelkezek a szükséges adatokkal, akkor megírom az önéletrajzot. Apróbb pontosításokat teszek "saját hatáskörben". Például, nyilvánvalóan rossz irányítószámot kijavítok, nyilvánvalóan elírt évszámot javítok.

Ez így leírva nem tükrözi azt, hogy az egész folyamat gyorsasága nem csak rajtam múlik, hanem azon is, az ügyfél milyen gyorsan válaszol, hamar megtalálja-e a bizonyítványát, amiből egy pontos megnevezést kell kinézni, stb.

Ha mindent összeadok, tehát a kapcsolatfelvételt, az egyeztetéseket, az önéletrajz megírását, formázását, ellenőrzését, akkor bizony nem 4-5 órát kapok, hanem többet. Egy önéletrajz elkészítése nagyjából egy munkanapnyi időt vesz igénybe.

Nem panaszként írtam le mindezt, inkább azért, hogy érthető legyen, egy önéletrajz megírása miért nem 1-2 óra, és miért nem 5-6 ezer forint.

Nincsenek megjegyzések: