2013. augusztus 13., kedd

Önéletrajz írás önállóan

Az önéletrajzunkat egyedül is megírhatjuk, ha tudjuk, milyen adatokat szerepeltessünk benne, hogyan formázzuk, és milyen részletekre figyeljünk oda.

Megértem azokat, akik nem szívesen küldözgetik el az életrajzuk munkával kapcsolatos adatait egy idegennek. Bizalmatlanok vagyunk a technika iránt, a másik ember iránt, mert ugye ki tudja.

Jobb, ha csak én foglalkozok vele, gondolják, és nekigyürkőznek a munkának. Dolgoznak rajta, szépítgetik, alakítják, csiszolgatják, aztán elküldik. Nem, nem akarok senkit rábeszélni arra, hogy mással írassa meg önéletrajzát, csak azt mondom, ha egyedül készítette el, legalább közeli családtaggal, baráttal olvastassa el, mert az ember nehezen veszi észre saját hibáit. Most elütésekre, kihagyott, vagy éppen feleslegesen ott lévő betűkre gondolok, esetleg egy befejezetlen mondatra, szóismétlésre.

Ha tudja, mit és hova írjon, milyen sorrendet tartson, hogyan írjon ugyanarról a munkakörről ide és oda egészen mást, tisztában van a formázással, és azt profi módon meg is tudja oldani, akkor tényleg nincs szüksége arra, hogy mások segítségét igénybe vegye.


Ha nem teljesen így van, esetleg fogalma sincs, hogyan fogjon bele, akkor az önálló munkavégzéshez ajánlom az önéletrajz íróknak szóló könyvemet, mely végigvezeti az önéletrajz megírásának lépésein, tanácsokat ad a tartalomra vonatkozóan,  és kész sablont is kap hozzá.

A könyv digitális kiadványként, letölthető formátumban kapható, 2013. augusztus 25-ig 3.500 Ft-os áron.

Megrendelhető itt:
http://www.oneletrajzblog.net/p/konyv-megrendelese.html

Vagy az oldalsávon a kis űrlapba írva.

Nincsenek megjegyzések: